Tuesday, May 24, 2011

Bisnes Online

hellooo!!lame nye xupdate blog..bizi sket..poyo okeis.padahal bukannye kerja pun.haha.ntah la kemalasan nk berblog.padahal bnyak g aku dah type separuh2 pastu msuk draf.x publish.xabes kn pun cite.haha..okies la..sejak jadi suri rumah nie aku buat online bisnes ;p.yelah.semntara carik keje lain tu ak xnk la duk umah xde duit kan..at least ade la duit poket sendri.so far alhamdulillah..bisnes ciput aku tu memberangsangkn la jugak.haha..wlpun xde la bnyak sgt untung sampai beribu ;p.ok lah dri xde duit langsung..bagi aku wlun jadi surirumah kite boleh buat duit dri umah.mcm2 kerja boleh buat wlpun menganggur.jgn ckp duk umah saje xleh dpt duit.as long as kite usaha insyallah.boleh punye wpun xbnyak.janji HALAL..so far best jugak buat bisnes.hehe..rase puas bile kite beli bnyk brg then bile publish laku,org beli.then top up balik,ade lgi org beli.rase kepuasan.actually aku xamek pun bnyak sgt untung..just dpt lepas modal n duit minyak tol gi amek brg okeis la..

bgi aku bile buat bisnes ni xyah la pikir nk untung smpai 3-4 kali ganda..nak kaya terus..untuk starting biar la untung sikit2 biar org kenal dulu brg2 yg kite jual..biar dah ade dulu customer..servis kene jage..xkesah la bisnes besar ke kecik je,relationship ngn customer tu penting.jgn la ko nk berlagak sgt kan.haha..sebab dulu penah aku kene,nk servey2 tuk besday adam.ade la satu company tettt.buat servis cm pakej besday,bile mintak quotation die tnye brape kite mampu,bile bgi tau..die cm eksyen gilee, seolah2 mcm "eh bnyk tu je budget ko".then ckp nk reply lepas tu senyap jek..kalu xboleh ckp la xboleh.bencii.xmo.xmo..so kene la jage hati customer.wlpun die beli brg yg harga murah...

actually dri kecik lagi cite2 nk bukak butik bile dah besar nnti,hehe.sbb sukee baju2 cantik2.suke shopping.haha..tapi smpai skang blum mampu lagi.husbnd suh start kecik2 dulu dri umah.insyallah impian tu boleh jadi kenyataan.tapi kene slow2 la.mcm2 aku plan sbnrnye.cume modal nya je belum ade lagi.insyallah..kalu ade rezeki aku,ade lah nnti..tapi laki aku ckp jgn nnti dah bukak butik aku dulu yg pakai baju2 tu.muahaha ;p

tapi zaman skang ni trend org xbukak kedai.org jual kt tenet jek.nak pulak kt FB.mmg cepat dan pantas.senang..xyah pening2 nk sewa kedai.sumenye di hujung jari.cukup ade laptop n tenet.skang lagi canggih.sume dah pkai smart phones.anytime,anywhere.mane2 ade tenet.i jek xde smart phone lagi ;p.hahaha..

okies jgn lupeee cekedaud my blogshop >>Lavender Online Boutique<<




2 comments:

bobhandburry said...

Salam kunjungan... blog keluarhga yg menarikk.. cantik.. singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

lukisan kaligrafi said...

SETUJUUU SANGATTTTT !!! :) ALL THE BEST ZURA!