Thursday, December 29, 2011

Tukang Urut

salam.hari ni dah 29 december 2011.means xsmpai sebulan jek lg nk tunggu baby keluar.nebess okies.haha.cuti x'mas bru ni pegi rumah makcik hubby kt bndar tasik puteri rawang ade majlis cukur jambul khadeeja humaira.lepas tu terjumpe cikmoh.cikmoh dtg dri kelate nk mengurut ciksu(makcik husbnd).cikmoh ni jgak la yg mengurut aku mase lepas beranak kn adam dulu.insyallah.bersalin kali ni nk amek die jgak yg urut.sbb mmg best sgt die urut siap dgn bertungku n mandi kn baby.puas hati2 sgt dgn servis die.ade jgak aku servey2 tukang urut lain tapi kebanykkannye just mengurut xde buat tungku.so kite kene buat sendri.mane lah nk tau teknik2 die.kalu buat sendri main tekap je lah batu panas tu kt badan...smlm lepas kenduri aku mintak die urutkn bdn.yelah dah sarat2 ni mcm2 sakit plak.sakit pingganglah punggung la.kaki la.

aku dri pregnant 5 bln lagi asyik duk sakit2 pinggang n kaki kt belah kiri.bile balik kelate igt nk gi umah cikmoh mengurut tapi asyik2 xsempat.hehe.smlm lepas die urut alhmdulillah terusss hilang sakit2 urat.rase ringat sket badan.pastu husbnd suh la cikmoh jamah sket perut aku.means suh la rase2 sket baby dah kt bwh ke.n agak2 cepat ke lmbt lgi baby n tubik.wah ckp kelate kau.!haha.lepas die usik2 perut die cm terkejut siap tnye aku "betul ke doc ckp lgi sebulan nk bersalin ni?" cikmoh rase silap2 awal bulan 1 ni dah beranak.die ckp bby mmg turun.dah kemas duk dlm kedudukan die.aku ckp dah dekat 2 mggu aku dah rase sakit2 kt part ari2 ni.jln pun dah xlrt sgt.mesti rase sakit.die suh siap2 je lah.haha.die siap risau klu date aku beranak same ngn customer kt putrajaya.sbb awal buln 1 pun die kene gi putrajaya mengurut org nk beranak..skang tgh kalut nk complete kn sume brg baby.sbb aku mmg dah xlrttttt nk jln2.gi tesco beli brg pun xlrt.beli penting2 pastu terus ajak husbnd balik umah.

cikmoh ni servis die mmg tip top.mmg selalu dtg kl org panggil die mengurut.aku tau sbb family husbnd yg rekemen kan.diorg mmg amek cikmoh ni mengurut klu bersalin.die punye servis satu hari die urut 2 kali.pagi n petang siap bertungku pun 2 kali.mase time pregnant adam dulu lgi la berjam2 die tungku kaki aku sbb bengkak sgt.alhamdulillah.3 hari dah surut bengkak.so far mmg berpuas hati dgn servis die.nk amek tukang urut lain takut xpuas ati plak.sbb dulu mase pantang sblum cikmoh dtg aku ade amek tukang urut kt area meru ni sbbnye cikmoh mase tu ade customer kt kb yg yg booking awal dri aku.so smntera nk tunggu die dtg shah alam,aku amek la lain dulu.ya allah.fobia okeh.sakitttt gile die urut.rase nk menangis.lgi kite suh slow lgi kuat die picit.msuk 3 hari aku berurut lebam2 bdn aku.xsanggup dahh.nasib baik la cikmoh ni ok.mmg sedap n xsakit die urut..pendek kate pueh ati lah ;)

5 comments:

..murnie bt abdul rahim.. said...

kak zura...cik moh tu amek kat mane2 ke org nak urut?bpe rege die?mcm nak jugak la...

ChOcOlaTos said...

wahhhh nti aku nk book cikmoh nigak rr....tukang urut aku tu ade wat tungku gak..juz xde la smpi 2 kali sehari...hihi klu ade rezeki nk gak laaa bestnyee urut2

armouris said...

lagi info tentang bertungku - Cara Bertungku Dengan Mudah Semasa Berpantang

sweetlavender86 said...

murnie : tu akak xsure.sbb rasenye die amek org yg cm die kenal.mcm akak sbb family mertua yg rekemen.so die nak la dtg dri kb ke kl.harga kene tnaye die.sbb akak de dah penah jd customer die so die bgi la diskaun tmbh2 lagi die kenal plak ngn family mertua.tapi puas hati tau.perut kite pn mmg die urut n tungku smpai kempis.murnie bile due?


syima:mmg die buat 2 kali sehari.puas hati2 sgt2.smpai tertido2 aku.haha

armouris: thanxs for the link yg u bgi ;)

I`mulan said...

singgah sini... tq for the info... anyway train tu cantik la...