Thursday, December 20, 2012

2nd time warded

       last 2 weeks darwish kene admitted to hospital..sbb dah smnggu die demam on and off..hari ahad tu bdn die panas sangatt.dah tuam dengan ais pun panas lagi.sap bogel,meraung-raung nangis sejuk..bagi mkan ubat pun xreda sangat panas die.esoknya pagi nya kitrg bawak die pegi DEMC .mase tu nurse check temp die 40 deg.huh!mmg pagi tu pun nmpk mata die mcm asyik duk tengok2 atas.mmg risau sangat kan.takut pulak kalu terencat akal ke atau sawan.nurse pun bising gak lah sbb die ckp suhu terlalu tinggi untuk bdk bwh setahun.boleh kene sawan!

       so doc suggest warded..kami ikutkan je.before dis darwish mmg dh penah masuk wad seminggu sbb demam panas .dlm entry ni(warded)..   kali ni lepas buat blood test ade lung infection sket.sbb die dah lama batuk berkahak.makan ubat pun xjalan jugak.huhu.doc bagitau kalu demam lebih dari 3 hari kene buat blood test.so treatment dekat hospital kene amek nabulizer every 4 hours,buat physiotherapy and sentiasa check temperature bdn.same je mcm darwish masuk kpj hari tu..

      servis at DEMC ok.bilik pun bersih dan cantik.dan juga baru.hehe.sbb before dis DEMC hanya dekat shoplot sebelah dengan Masalam.tapi lepas tu diorg buat bangunan sendiri.mmg cantik..cume hari tu problem sket dgn insurance husband.

      satu family berkampung dekat DEMC.kitrg dpt bilik single so husband siap bwk travel mattress.haha.memandang xde sape boleh jage adam so adam pun stay jugak lah dekat hospital..nak tau x adam ckp ape "mommy,best lah hotel ni!" +_+ hotel ko ckp ni nak..huhu.ni lah budak zaman skang.bile dah biase pegi hospital swasta.cube nnti bwk pegi hospital kerajaan.baru lah ko tau best tak best environment sane..walaupun cantik.,mewah,baru tapi hospital tetap hospital.,xde yang bestnyeee selain umah sendiri.walaupun rumah kita kecik dan buruk..rumahku syurga ku..darwish makin sihat sekarang tgk2 gigi atas dah tumbuh!lorrr rupenyee demam sbb nk tumbuh gigi kot.makin lasak.well ade tok guru kann.abg adam die.asyik bergurau n wrestling jee berdua.main kejar2.oh tapi kejar sambil merangkak!hahahaha..

anak oh anak!terhibur mommy n daddy dengan keletah korang berdua.

harap anak2 mommy sentiasa sihat ye.takmo sakit2.boy kene kuat!


1st day..pagi dekat rumah lagi.panas sangat badan die.
mmg xlarat nak bangun.huhuh

 check in hospital.siap dpt balloon lgi tau hospital bagi.tapi abg adam yang main.

ni lah yang dikata kan LIKE A BOSS!maklum kat "hotel" katenyeee.huhu

 day 3..he's getting better.alhamdulillah

 abg adam ckp "sayanggg awish" oh tu cara die sayang n peluk adik die +_+

 mak ko nih dh bosan.jom amek gambau >.<

 dua beradik ni.

 sibuk nak merangkak

 cafe dlm taman.ahaks.kasi rehat sket mata.asyik duk terperap je dlm bilik.

 mak kau lagikkk..oh time2 tu lah mata nk keluar timbil.ciss!
gara-gara mkn udang. +_+

like father like son

budak manja nie.asyik nk melekap jee dengan mak ko

 nonton tv

 kesian die :'(

 habis die rayau satu bilik.



haishhhh..mak ko lagiii.

saya dah sihat mommy!jomm balik.


good night!


4 comments:

afisya afida said...

salam . semoga anak-anak awak sentiasa sihat dan menjadi anak yang baik bila dah besar nanti. :)

Anak Lebah Comot said...

Awish kuat...tue yg aktif jer. Cayok awish...

~ NANA ~ said...

kesiannya lahai tengok...tp syukur skrg dah sihat kn? :)

mmg nampak best la "hotel" tu...hihi

sweetlavender86 said...

afisya:thanks.insyallahh.yg abg alhamdulillah jarang sakit.yang si adik ni.jenis bdn xkuat sgt.selalu je sakit.huhu

anak lebah comot:heheh..insyallah.harap2 die sentiasa sihat.

nana:tuh la kan.kesian kt die.jenis selalu sakit.org2 selalu je perli ckp "kn bgi susu bdn pun selalu sakit ke" huhu.terpkse pekak kn telinga