Thursday, May 16, 2013

Adam & playschool

since adam dah dekat 5bulan pegi playschool jadi hari ni mak die nk update la aktiviti anak dkt sekolah..ni pun aku cilok dkt fb taska harapan.hahaha..yelah bile mase pulak aku nk pegi sekolah dia then amek gmbr kan.nampak sangat mak die ni paparazzi.kahkahkah

last month adam join lawatan ke farm city dekat serdang..1st timee hokey rela kan adam pegi jln2 without us atau family members.actually aku ni jenis yg susah sket nk berenggang dgn anak2.xpenah lagi bagi diorg tinggal dgn nenek n atuk dkt kampung.sbb aku tau sure aku yg menangisss xleh tido.hahaha..rindu kan anak..mcm tak sanggup je nk tinggal kn anak2 untuk both of us pegi honeymoon.hahaha..sbb dh bnyk kali discuss ngn husband klu nk g honeymoon berdua mampu kah nk tnggal kan anak2..buat mase ni i xkuat lagi mental uolss.hahaha.harus la aku menangis tersedu sedan..tapi xtau la kn klu tetibe nk holiday berdua ;p.....ehh ehh tgk dah kelaut dah cerita pasal adam.hahahaa..

okeh..hari tu adam pegi visit farm city tu dlm setengah hari je..sebelum bgi adam pegi husband dah siap2 google dah tempat tu.hahahaha..rupenye ala2 zoo la..pastu siap bleh fishing jugak untuk kids..yg paling adam excited sebab dpt naik bas!hahaha..yelah.die mane penah naik bas..bagi die merasa cmne bestnye naik bas.nnti nk bwk pulak adam naik train.sbb die dah bnyak kali ckp nak naik train.tunggu adik awish besa sket ye.haha..


beratur nak naik bas ni kot..adam danish 3 dari depan.tgk anak aku.
punye la putera lilins uolss.tutup2 mata thn panas.adoi.

kawan-kawan adam,.kiut2 jee sume

 banyakknyee fishhh

 adam n his bestfrend muaz..dari baby lagi diorg dh pegi nursery yg same.

 tengok turtle

 kejar ayamm!maklum laa duk bandar.
tgk ayam kt tesco je.huhu

 jalan-jalan dengan teacher n frens

 berpeluh-peluh engko!

nak balik dah.sila beratur ye anak2!

penat sangat.blik dari nursery mmg die tdo xsedar2 
smpai pagi esok.haha.penat berjln.




Acitivity:
Lets wash our shoes!

 yeah.mommy sukee montessori lesson.

pastu bile balik rumah je asyik request.."adam nk basuh shoes.adam dah pndai!"
yolah nak.mummy tau awak nk main air kan??



Aktiviti:
Sambutan Maulidur Rasul
(lame dah.haha)

 mumy lupe nak bwk songkok awak lah.haha

comel2 jee sume pkai bju melayu n kurung


Aktiviti:
Families Tree

haa cer tgk yg kiri paling atas n beso..gmbr family kitrg.
mak die main belasah je g print satu kertas A4.
amek ko.dari jauh dh nmpk.kakaka



Aktiviti:
Weekly routine: mandi pool

yeahh.ni aktiviti paling adam tunggu.haha
jadi lah kan kolam lipat.muahaha





Aktiviti:
Mothers day

 awww so sweet..sempena hari ibu diorg kene buat kad,flower n choco pop
siap teacher ajar buat choco pop gune biskut oreo.
main baking2 kata teacher nye.
sedap jugak.nnti nk try lah buat!haha


tenkiu sayang!terharu sangat.sbb anak dh besar n he's so romantic..
like a daddy ;p
yerps.adam nmpk ciri2 lelaki romantik..ok sape nk jadi gf adam
 boleh isi borang ye ;p






tu je lah setakat ni tgk yg teacher diorg update ke fb tu..ahah..so far die pun dh bnyak kenal warna,counting 1,2,3 in malay n english,selawat,al-fatihah baru separuh jalan..tapi tulis masih lgi belum pndai.yelah.baru 3 thun kate ko.haha.. biar diorg enjoy..belajar smbil main..lagi satu ipad pun kitrg control.bukan ckp xboleh langsung main.tapi ade waktu2 nye..ape2 pun kene ada limit kan?



7 comments:

Cik Puan Mimi said...

Hahaha. Same la kak mcm mimi. Mimi rase smp ke bila2 mimi susah nk tglkan anak. Bukan risau die x ley duduk ngn nenek atau atok. Tp risau kite yg melalak rindu anak. Hahah

Mama Damia said...

seronk adam pg jalan2 ye.

Hana Soffelia said...

wah.. seronoknya zura bila anak dah g school. Macam2 aktiviti dia buat. Kita tgk dia happy pun rasa happy je. Dah besar dh anak.

Nadt said...

bagusnya kat nursery ni ble belajar macam2 kan..n they all look so cute and adorable!

Norlidawati Jaafar said...

besnye tengok anak dah gi sekolah
x sabar nak tunggu anak kita gi sekolah lak hehehehehe
jom r meriahkan blog kita
kite ni newbie blogger
umielman.blogspot.com

~ NANA ~ said...

sonoknye dia! kelaka la mandi pool ramai2 tu...haha

cute betol gelagat budak2 tu

kayzie said...

zura..sama la tak pernah tggl anak tdo kg, nak g honeymoon 2org lg la tak sggup..sbb tu ke mana pun agkut jek..huhu..alahai kiutnye..sama la ngn faris wat kan kad mothers day aritu..nk ngis tgk..haha..klaka tgk gmbo tdo dlm bas tu, cam dah bsar sgt la plak,,eh, anak sulung mmg romantik ek..anak ke2 garang..awish garang tak?haha