Sunday, December 26, 2010

Lari pecut 100 meter..Good Bye 2010!

ALHAMDULILLAH!finally my last target tuk 2010 berjaya jugak dicapai!puas i lari pecut 100 meter tauuu nk kejar b4 2011..akhirnye kesusahan,kepayahan dan xpenah putus asa allah makbul kn juga.actually i got a new job!woot wottt..aku rase dlm tahun nie je dah 10 kali atau lebih( aku xigt sbb banyak sgt) aku pegi interview =(.sedey kan.memang susah perjalanan hidup aku nk mencari keje baru.maybe sblum nie lepas grad aku senang dpt keje,then bile 2nd ni allah nk aku rase mcm mane susah nye org lain mencari kerja..dlm mse aku mencri tuh ade jugak yg sangkut tapi aku reject sbb kene keje smpai sbtu.huhu.aku xnak.sbb aku nk weeknd mase ngn family jek.tapi dekat jek ngn rumah,salah sebuah ipts as a academc caunselor..tpi tgk environment opis die cm xbest jek.tambh2 lagi ngn pengetua die yg aku menyampah tuh.lagi aku tak nak.dah la bgi ceramah free kt aku then siap mrh aku lagi bgitau yg aku silap pilih kos.nape aku xplan nk amek kos apekeje ape..ehh ko sape nk ckp cmtuh kan.sukati aku lah nk amek kos ape pun.rase cm nk back hand jek pempuan tuh*teeeet*okeh tetibe terigt plaks balik.ops sory.dah lepas.okeh..haha.berbalik pada cite,akhirnye hari nie aku accept jek offer tuh..tapi yg xbest gaji die xseperti g aku nak.tapi husband kate terima jek.klu dpt offer yg lagi bagus bru reject cmpany tuh.tpi cm xsempat jek.sbb aku nk msuk january nie means next week.tapi takut pun ade,sbb kt cmpany bru nie totall new for me,aku kene blaja PROGRAMMING!yup i loikeeee sgt(memang xlah).programming lah sbjek palinggg aku bnci dan xsuke mase kt uniten dulu,susah nk paham dan agak bebal.hahaha.tapi aku slalu dpt ape yg aku xsuke.slalu mcm tuh.xpe lah dah rezeki aku kot mcm tuh tuhan nk bagi.skang kene blaja blik programming.damn!xtauuuu.help.!help!ape lah nasib aku nnti kt sane,as long as i am willing to learn and not give up,keep on trying.YES aku mesti boleh!ayat nk motivate kan.hahaha.pape pun demi ADAM,mummy xkan penah putus asa dan selagi SUAMI tercinta sentiase berada sisi dan bagi sokongan,semangat aku untuk mencari kehidupan yg lebih baik xkan pernah padam.yes i am only 24 years old but i am matured n i am always thinking about my family and our future.sepanjang tahun nie mcm2 yg aku lalui,suke,duke.sumenye mengajar tentang kehidupan dan tanggungjwab.harap2 2011 lebih baik dri tahun nie.GOOD BYE 2010~




6 comments:

kayzie said...

kira ni accept offer pengetua yg zura tak suka tu la eh?hehe..all da best 4 ur new job

sweetlavender86 said...

oh tidak.ni yang lain.tuh dah lame reject.huhu..lepas pntang dulu.ni lain.hehe..thanx kak kayzie

Mashitah said...

Yeahhhh!!
Sekapal lar kiter,,..dak graphic buat programming...jadi nerd,..huhu,..btw, congratz,..baru jumpa blog kamu dari ayureq,...:)

sweetlavender86 said...

aku dah la benci progamminggggg!skang keje pun buat multimedia tetibe skang nk blaja programming balik.memang lembab lah..

Cik Puan Mimi said...

nape akk brenti tempat keje lame??
skrg akk keje kt mane?

sweetlavender86 said...

panjang cerita nya.hahaha..skang keje kt putra height.cmpany buat advertising and kiosk.nak join?haha