Thursday, March 14, 2013

Happy 3rd Birthday sayang!

6 march baru ni genap umur anak manja mummy 3 tahun.ahamdulillah..Allah beri kamu kesihatan yang baik,cukup sifat,bijak,cerdik,banyak cakap,hahha,penyanyang...

sekejap je umur adam dah 3 tahun.kejap rasa nya masa berlalu..terlalu cepat adam membesar.
kalu boleh nak putar balik waktu start dari pregnant kan adam..the best moment in my life..plis baby don't grow too fast!hahaha..

adam,.mase baby anak yang agak senang untuk di jaga,xsuke menangis..die akan menangis kalu panas atau pun lapar..bile dah besar dia jenis independent,loving,garang dan rajin sangat tlg mommy..tu karakter die.mmg ssuai sangat jadi anak sulung..

moga adam membesar jadi anak yang soleh,berjaya dunia dan akhirat.mommy tiada harta yang banyak untuk kamu.tapi akan sentiasa berusaha beri yang terbaik buat adam dan darwish.hanya doa setiap hari untuk kamu.tak pernah putus sayang..


Happy birthday sayang


umur setahun..

 umur 2 tahun

celebrate besday at TGIF setia city mall.
happy birthday sayang

ini budak sangat noty tau!

kaki pose!



perkembangan umur 3 tahun

1.Dah hafal doa makan,selawat,bismillah,doa nak tido..al-fatihah baru separuh jalan.haha..

2.Numbers and alphabet dah hafal.but masih belum kenal 100%.tape slowly baby.coz i know u selalu ngelat bile mommy ajar!

3.suke sangat buat kerja rumah.menyapu,sidai kain,lap meja ni fav!sibuk nk tlg basuh pinggan.

4.he loves aeroplane so much!siap ckp "mommy,dah besa nnti adam nk bwk eloplane" okay syg.,tapi mommy nk awk jadi doctor.haha..mak2 sangat kan.siap nk suh anak jadi doctor.

5.abang yang penyayang tapi garang at the same time.penah sekali kitrg tinggal kn darwish dkt nursery n bwk adam je keluar die menangis2 tanye mana awish.bwk lah awish sekali.oh soo sweet!igt kn xsyg adik.hahaha

6.dengan umur sekarang die bertambah nakal!my mil siap pesan dkt husband jangan marah sangat adam tu.die tgh membesar,biase la tu nakal.haha.okeh.ramai yg back up adam!cucu pertama laaa kata kan.hihi

7.dekat school cikgu ckp adam jadi ketua kelas budak 3 tahun.wakakaka..di ulangi 3 tahun hokey!bukan budak tahun 3.cikgu ckp sebab die garang.lepas tu sape budak yg suke gaduh tu,adam mesti mrh budak tu.siap tnaye "kenape buat dia?" hahahaha..adoi la.nk tergelak dgr.,jangan adam yg carik gaduh dgn org dah.






6 comments:

mama leen said...

hehe.. comel.. hepi besday adam

sweetlavender86 said...

thanks aunty leen!

kayzie said...

waah kagum adam jd ketua..tp mmg karakter dia nmpak tegas kan?bgus adam ni..nnt mesti leh jadi ketua pgwas lak..ok ada setahun lg nk jg baby sulung kita..thun dpn mereka semakin membesar dan matang..hehe

Mr n Mrs Zaidi said...

hepi besday adam...makin besar makin comel, sweet n encem dh..nnt lagi besar mesti ramai awek nie...hihiih

sweetlavender86 said...

kak kayzie:hahaha..die sorg je yg paling garang kot dlm kelas bdk 3 thun tu.hahaha..kan kejap jee.thun depan dh msuk 4 thun.cepatnyeeee

mr n mrs zaidi:hihi.thank u aunty.mumy xbgi ramai aweks.hahaha..ramai kwn xpe.hahaha

juli said...

Sekejap jer rasanya dah besarkan...nama pun cam sama gan anak akak abang nama adam..adik nama danish