Sunday, June 2, 2013

Jalan-jalan Melaka

3 minggu lepas husband tetibe ajak pegi melaka.(cite dah basii hoii!) actually dh lame die tanye bile free jum pegi bercuti.dekat2 pun xpe.sebab stress dgn keje so nk releks kn diri lah..alamakk i ni jenis yg susah nk cuti.company ni errr cm kedekut sket cuti..sepanjang tahun ni smpai bulan 7 boleh amek 9 hari je..lepas bulan 7 baru boleh habis kan balance..so terpakse la kene plan bebetul kalu nk cuti.

hari jumaat sblum tu dpt email dari husband ,invois hotel yg die dah booking.oh makk.nk ajak pegi esok tu sabtu.nasib baik dekat je.i mmg suke pegi melaka.sbb boleh pegi minum coconut shake klebang..klu i jenis suke pegi tempat yang bnyakk pilihan makanan dari bershopping..mihmihmih..sbb kitrg laki bini suke menikmati mknan yang sedap2 dan view yg cantik2..haha..

hari tu stay dekat Bayou Resort..hotel ni dekat bukit katil..yang bestnye sebab ada theme park.almaklum la sejak ade anak niklu nk duk hotel mesti nk usha swimming pool dulu.best ke idok.sbb adam tu dh pandai request nk mandi kolam dkt hotel.pfttttt...klu pegi tido hotel mesti xnk keluar jln2 sbb nk mandi kolammm je.berendam 5jam pun die tahan!

booking dekat agoda.last minit booking dpt 5% diskaun..lupe plak berape harga rase nye dlm RM279 termasuk tax.sory lah klu salah ek.hahaha..pastu post kt instagram rupenye ramai pulak kwn2 blogger mommies gojes yg jalan2 ke melaka n duduk melaka.heeee.tapi xberkesempatan nk jmpe uolss sbb masa pun terhad kn.masing2 jauh plak stay.next gathering kita jmpe hokey.buat family day ke kan.best!

kitrg stay 2D1N sajork.weekend gateway je..hihihih.jadi lah kan..kt instagram ramai pulak yg bg suggestion tempat makn yg sedap2!thank korang!sbb kitrg xtau sgt.tau umbai n coconut shake je.pastu ramai yg suggest kan try mkn naan cheese dkt pak putra.laju2 kitrg pegi lepas check in!haha


bapak n anak same je

ok ni bilik kami!

syoknye budak tu tido

katil kecik je.ok mmg xmuat 4 beranak.


sofa comel ni.jadi baby cot adam.rapat kn seblah katil.
nasib baik tinggi lebih kurang dgn katil.kalu x bersesak la
4 beranak tdo atas katil tu.huhu


 abang dan adik

 ni lahh restaurant nan yg dikata kn sedap.rupenye kul5.30ptg bru bukak.tapi kul 4.30ptg kitrg dah terpacak.mase tu pekerja kedai ni tgh siap2 susun kerusi meja.nk tunggu mcm mls.pusing2 la dulu tgk kot2 ada kedai mkn lain.sekali sume kedai mkn cina.haha.
pusing balik ke pak putra ni.mse tu dh kul5.nasib diorg ckp masuk je.tpi kne tggu dlm 20 minit.ok la.sanggup tunggu sebab org ckp sedap,

berbaloii aku tunggu tau!nasib baik sedap.segala bagai jenis nan hado!

 nampak tak slide warna warni kt belakang tu?
haa mak bapak pun naik jugak.gilir2 jaga anak.haha

 apelah wawish nii.takut.haha.lgpun air kolam ni gile
sejuk wlpun time tghari kitrg mandi

 syok habis.air jatuh dari atas.

 abg siap pegang tangan adik lagi.ajak mndi jauh2 okay!

 kolam ni best untuk baby cetek dan luassss.

 siap menguap lagi!

mak pun layannnnn.haha

die la org paling happyy..merajuk2 taknak balik bilik.
dan smlm he request
 "daddy jom la kita pegi tido hotel ni.adam nk mndi swimmng pool"
sambil tunjuk gmbr dekat ipad.
daddy tengok smbil menjeling xde perasaan.hahahaha
botak bapak ko nak.




 mlm tu ngedate ngn my bff jiha yg skang duduk bermastautin dekat melaka.haha
dengan baby comell nya ghaziah.putih gebu.mcm baby doll!
mlm tu jiha bwk kitrg gi mkn dekat asam pedas claypot dekat2 ngn pak putra jugak.
SEDAPP.recommended..sila google!haha

lepas  jalan ronda2 melaka kitrg gi lepak mamak.mase ni
dah dkt pkul 12.
lupe plak masing2 dah jadi mak org.
ada anak.siap pulak bwk gi melepak mamak.

esoknya bangun pagi2 siap2 pegi breakfast.,
kalu duk hotel WAJIB BREAKFAST okay.haha..kalu tak rugi uolss.haha..
sume makanan adalah sedap..lepas breakfast masuk balik bilik salin uniform dan terjun balik ke kolam dgn anak2.haha..mandi la puas2 ye sblum kita check out.

 adam dah merengek2 tak nak balik.nak duduk hotel lagi.amboi klu bapak ko
tokey hotel pun bankrup nak..hari2 ko nk duduk sini.haha.

 jomm jalan2 dulu melaka sebelum balik.tapi panass uols.
so kita jln2 shopping kompleks je la.jangan berangan
 la nk melawat kota a'famosa

 WAJIB pegi minum coconut shake klebang.org beratur pnjng..klu nak tapau sila beli die luar ye.klu nk duduk mkn bleh singgah kt kedai die.mcm2 ada.nasi lemak bungkus pun sedap.
kuih muih pun sedappp..tengokk aku lagi suke mkn dari shopping.
hhahah

awish: "melaka ada lah best!"nnti kita dtg lagi ye!"





2 comments:

e.t.t.y said...

awish, nanti datang melaka lagi tau...boleh mama umar raihan jumpa mama awish...boleh mama umar raihan banjer uols makan sedap sedap lagi...

Elaine Chew said...

Hi selamat bercuti! Boleh kunjungi A Famosa Resort di Melaka lain kali :) 5* Villa 827


www.villafamosaresort.com