Monday, June 17, 2013

our 4 thn anniversary

assalamualaikum!


6.6.2013 kami menyambut anniversary yg ke 4 tahun.alhamdulillah..sekejap je mase berlalu..
x sangka pejam celik dah 4 tahun kitrg kahwin dan dah ada 2 anak ;p ..haha..

serius kitrg mmg xpercaya dah 4 thn kitrg kawen.rase mcm baru je lagii..mcm2 dah kami laluii.tapi perjalanan masih jauhhhh..dan bnyak lagi nak kene tempuh ni..harap2 kami mampu lalui susah dan senang bersama..

bile ingat balik zaman mule2 kenal mase study dekat uniten..mesti nk tergelak.sebab awal2 kenal aku MENYAMPAHH gile hokey dengan mamat ni (husband) haha..so annoyinggg dan poyo.hahahaha..pastu ramai kwn pempuan.selalu la terjmpe die kt library.mesti nmpk die kwn kawan pempuan tgh study.dan every time jmpe mesti pmpuan lain2..kenal die pun dari kwn aku..pastu sibuk die nk kenal.pftt..pastu berkenalan kt fb.then chatting kt YM..tapi mmg ayat die suke menyakitkn hati aku.haha..dan suke buat aku marah.smpai skang pun ;p suke buat bini die marah tau.pastu menyakat smpai aku angin satu badan.hahaha..

kawan-kawan cakap best je tengok aku n husband..bahagia.tak gaduh pun..asihhh tak gaduh ko ckp?TIPU la kitrg tak gaduh..selalu kot!hahahaha..dlm rumah tangga opkos ade gaduh.kalu x gaduh tu aku rase something wrong kot..gaduh tu la yg buat lagi hubungan suami isteri lagi kuat.,tapi xde la gaduh smpai sepak terajang,baling pinggan..itu bahaya..sakit hati,geram,menyampah opkos ada.biase la kita manusia kan.

aku ni jenis yang xpndai nak tunjuk sangat aku sayang kt husband.haha..husband i romantik tau.die yg selalu pelukk n cium2 bini die ni.bini buat keras je.hahaahaha..tapi mommy sayangggg sangat dkt daddy..maklum la bini jenis kasar.hahaha..dulu kn ala2 tomboy pakai seluar khakis poket tepi n kasut sport shoes.handbag?memang xwujud dlm hidup aku.hahahaha..high heels ape tah lagi...nasib die mmg terima keadaan aku seadanya. ;p lame2 bile dah kapel baru la tau nk cantik2 sket.haha..husband mmg jenis bergaya dan sukee kalu aku jenis "girlish" pinky minky gitu..haha..

husband habis awal sebab die senior..die dah keje dlm 2 thn..actually kitrg penah gaduh smpai nak clash dah,,tapi baik balik.,maybe sebab dah tertulis die jodoh aku..lepas habis study aku kerja dlm 6 bln then kitrg kawen.xsempat nk nk honeymoon terus pregnant.haah.bunting pelamin..takpe la.dah puas dating berdua kan.serius mmg xsempat rase nk hidup berdua lepas kawen.ada hikmah kenape allah bgi rezeki awal :) ..1 anniversary dah ada baby umur 3 bln..mmg genap 9 bulan kitrg kawen adam pun lahir.,.6 mac 2010..bile adam umur setahun sebulan aku pregnant kali ke-2..begitu indah allah dah aturkan.

moga die teman hidup aku dunia dan akhirat..insyallah kalu ada rezeki nak bagi husband hadiah baby gurl pulak. :) insyallah..terima kasih syg sebab sentiasa bekerja keras untuk keluarga kita.terima kasih sebab selalu buat rase mumy bahagia dan dihargai..terima kasih sebab jadi suami dan bapa yang terbaik..igt tak lagi masa saat kita pernah susah?dapat makan mcd pun dah rase nikmat sangat sampai nk menangis sbb punye la lame xmkn sbb nk save budget. :') ..beli nasi lemak rm1 untuk dinner.sbb mase tu mumy preggy..xlrt nk msk..tapi tu sume buat kita jadi lagi kuat dan sentiasa beringat. saat tu kita rase susah sangat..padahal ada org lain lagi yg lebih susah..tapi syukur..berkat sabar.doa dan usaha kita allah murah kn rezeki kita dengan kehadiran adib darwish..syukur..rezeki tak pernah putus.syukur.syukur..tu sume jadi pengajaran dan ingatan buat kita supaya.nnti bile dah senang kita akan igt saat kita sama2 susah..dan sila jangan membazir.

oh hadiah anniversary thun ni pegi holiday..hihi.dekat2 je..nnti gmbr dh transfer dlm laptop kita cerita ye ;)



awww zaman dolu-dolu..haha


i love u syg..may allah bless our marriage till jannah.
*gmbr dah beranak 2*
size badan pun bertambah.hahaha




5 comments:

~ NANA ~ said...

happy anniversary kak! maintain tuuuu...

selalu sgt nmpk akak dgn abg nas kat uniten dulu...hihi

Mimy Hamid said...

zaman dolu dolu sweet giler ar patut kawen awal...phewitttttttttt

MyBabyLane said...

Hi,

Feel free to browse Gymboree original clothes for baby girl and baby boy here http://mybabylane.blogspot.com/ ;)

D Yatie said...

hai awak.. salam kenal dari grup gojez!! hehehehe.

kayzie said...

smoga sntiasa bahagia ye cayam...menten jek cantik..:)