Tuesday, August 20, 2013

Raya 2013 - Part 1

selamat hari rayaa..kepada saudara serta saudari..! semangat nye ko.haha.yelah hari ni kn dh start keje lepas bercutiiii raya sakannnn.hari ni lemau.bukak email haa amek ko bersepahh task.tapi aku mls nk buat hari ni.bleh ko mls? igt cmpany bapak ko ke?hahaa..takpe la.esok kita buat ye ;p hari ni nk hapdet blog raya uolss..

Raya tahun ni turn belah family i uolss dekat seremban..ala klu ikut turn pun tetap kita balik both side..cume raya mane dulu je..aku amek cuti sehari sebelum raya.sebab nk cuti pnjg lepas raya.haha..raya kan hari khamis so selasa mlm tu kam berangkat balik seremban..hehee.dekat je pun.haha..

1st raya tahun ni kt seremban tema kitrg warna grey..actually sume recycle baju mase pegi menghantar rombongan meminang utk adik lelaki aku.hahaha..ayah sponsor kain dah jimat di situ.haha..moga bertmbh murah rezeki ayah.pakai sekali je kan.so satu family decide kite recycle!eh tapi hari raya kan sunat pkai pakaian baru? eh tudung n kasut kita baru lahh!so consider baru lah kan.dpt pahala sunat kan?hahahahahhaa..raya kt seremban smpai raya ke-3 je..raya ke 3 tu sebelum subuh kitrg dah bertolak balik kelntan sbb dpt berita buruk..mlm selasa tu pakcik husband baru je meninggal :( yang sedihnye.igt kn sempat la smpai sebelum zohor utk kebumi kan.tapi xsempat.tu la last pakcik husband yang tinggal.die meninggal sesak napas.xde sakit ape.nak buat mcm mane kan.allah sayang kan die.al-fatihah buat die.moga roh nya d cucuri rahmat :(

entry ni banyak gambar tau.haha..dah kata raya!

solat maghrib berjemaah dengan pakngah n pakcik yan..
jemaah sangat.tengok la.org suh duk belakang 
dua beradik ni bwk tarik sejadah duk depan seblah imam.hahaha..

 mlm raya tu buat cheesekut..kek paling senangg..haha.
terima kasih geng mommy gojes share resepi ni..mihmihmih..

 tadaa..masuk peti ais sejukkan.siappp!!

 candid..hehe

Raya 2013..kami bersama adam danish dan adib darwish
banyak kali snap gambar.ni je la yang paling proper.. =_='
si kenit tu terpakse umpan dgn ipad.huhu.
klu takkk jangan harap die nak duduk diam.

 selamat hari raya ! :)

with my lovely mom.sayangg mak.

ayahku.. dan cucu2 nyaa yang notty.haha
bapak aku garang wehh.time kecik2 ko buat salah
mmg kene hinggap la tali pinggang kt bontot.
igt lagi mase kecik aku n adik lelaki aku conteng umah jiran seblah.
haha.makcik tu mengadu kt ayah aku..dan2 tu jugak ayah
suh kitrg balik msuk bilik then meniarap atas katil
pastu ayah sebat bontot kitrg dgn tali pinggan kulit die.yang buckle besi bosaa tu ha
amek ko.hahaha..tapi xpe.sebab tu la anak2 ayah sume jadi org sekarang.
5 orang anak ayah sume masuk universiti.terima kasih ayah
baru2 ni borak mase raya..igt balik kenangan lama.
ayah ckp "klu ayah tak buat cmtu dulu tak jadi org lah korang sekarang" lol
TAPIIII kann dengan cucu2 die cepat je die cairrrr.sumenye voleyyyy aje.
JELESS mak nakk!!

adik beradik ku yang tersayang
kiri sekali tu adik no 3 (anor) umur 24
lelaki pkai songkok tu adik no 2.umur 26thn.
dah bertunang.next year insyallah kawen
yang tengah tu adik bongsu (adik) sekarang kt matrik penang.
die ni mmg jenis duk bwh ketiak mak.
sekali dpt matrik penang amek ko.hahahaha.mak ckp sejak adik blaja jauh ni die dh pndai berdikari..dah tak malu gi beli air sendri.wakakaakaka
yang pempuan comel (sila jgn muntah)
 dua dari kanan tu opkos la aku.haha.kakak paling sulung dah paling rendah.mihmihmih
yg kanan sekali adik no 4..umur errr jap aku pun lupe.ramai sgt adik.haha
22thun.

 ngn anak bongsu.eh ehh bongsu kewww

 brothers

 yang si kenit nii..terpkse bagi ipad nk suh duk diam.
huhu

 mintak maaf sayang..halal kn makan minum..tersalah ckp.tertengking..eh..melawan ckp.eh..cm bnyak je dosa aku.hahahaha

muke adam masam.tak nak salam.sebab nak gi main
haha

labuhnye lengan baju awak.sory mumy xsempat nk jahit.haha..
takde mase... ;p



gambar satu family dlm camera pakcik aku.belum sempat lagi nak mengepaw,haha
lepas settle posing sakan kitrg gi raya rumah nenek.rumah nenek selang satu rumah je dari rumah kitrg.haha jln kaki pun smpai :) lepas settle beraya rumah nenek..kitrg balik kampung ayah pulak #rembaumostwanted yoooo.sini rumah arwan dah lame roboh sebab dh tak terjaga.lame dah tinggal ..yang ada kt rembau ni abang n kakak ayah.

dapat la bagi budak2 ni merasa beraya kt kampung yang betul..tu pun rumah batu.dulu2 rumah wan ni jamban pun kt luar.paling seram bile sakit perut tgh2 mlm..habis satu rumah aku kejut kn suh teman.smbil bwk baldi dan tourch light..oh kenangan sungguh. :'(


 cousins

 ayah bersama abg,adik,dan kakak iparnye

 with my gojes kazen



 nikmatnye mkn buah..petik je dri pokok.fresshh



raya seterus nye next entry okay! ;D








1 comment:

D Yatie said...

Kte tema grey jugak tahun ni.. dan berpeplum jugak! haha. selamat hari raya awak! :D