Tuesday, June 7, 2011

2nd ANNIVERSARY


happy 2nd anniversary to us! 6 june 2011.syukur alhamdulillah pejam celik pejam celik dah 2 tahun dah kami kawen.kejap sgt rase mase berlalu..rase mcm bru je kawen ;p tetibe preggy,pastu tetibe je dah ade anak.haha..macam sume nye berlaku cepat sgt..sepanjang 2 tahun kami jadi suami isteri mcm2 yang kami lalui.mcm2 yang ALLAH uji..terutama dari segi kewangan.alhamdulillah setakat ni kami mampu mengharungi nya bersama-sama.susah dan senang aku tetap akan bersama dgn suami.biar la xsekaya org lain..xsemewah org lain.tapi alhamdulillah cukup mkn pakai..penah kami xsampai hujung bulan dua2 dah pokai..mase tu mmg sedih sgt..sbb bulan tu bnyak nk guna duit..terpakse ikat perut.mkn pun ala kadar.husbnd kt opis mase tu sanggup die mkn kt cafe je.mkn nasi n amek satu lauk je,minum air kosong die kate sebb nk berjimat.aku sedey sgt mase tu smpai mcm tu sekali die nk berjimat nk bgi duit cukup untuk anak isteri..yang penting susu,pampers adam cukup nk beli..okies..aku sedey bile igt balik..

thanx syg sebab sentiasa ada masa mumy sedey.sentiasa buat mumy happy.tapi slalu gak suke buat mumy marah ;p .hahaha..mumy akan sentiasa sayang dan sentiasa bersama daddy susah dan senang.tu janji mumy..semoga allah murah kn rezeki kita,berikn kesabaran dlm hati kita dan semoga kita mampu mengharungi ujian dan dugaan dariNYA bersama2 insyallah..

untuk syg,terima kasih bagi hadiah yang paling best dan paling bermakna tuk 2nd anniversary kite ni.bersyukur sgt2..hehe..insyallah klu ade rezeki hadiah ni akan keluar tahun depan bulan 1.hehehe..mase buat status kt fb sume duk teka.haha.terer betul kwn2 aku kn teka.tapi aku x meng iya kan.hehe.saje jee nk kasi diorg teka.haha ;p jahat kn aku.yep a lil angel inside my womb ^_^ .pray for that okies.supaya die membesar dgn sihat.aku dpt tau hadiah ni 1 day before our anniversary.seronok sgt2.hehehee.alhamdulilah..lepas xboleh dah panggil adam baby..skang ni bile aku tnye adam mane baby?mesti die tepuk2 perut aku.hehe..mase bgi tau adam yg die nk jadi abg,die mcm sedih je,haha.senyap je.mcm die fhm..adam,klu adam dah ade adik 4 sekali pun mumy n dady tetaaaappp syg adam tau..skarang mmg dah ajar die pnggil abg adam,bgi tau dlm perut mumy ade baby.dah la die suke duduk2 n lompat2 atas perut aku.adeh..xleh dah la nk buat mcm tu syg..

anniversary kali ni xde mkn yg special2.haha.biase2 je.aku skang xlalu nk mkn.asyik loya je.nak pulak tgk ayam.adoi lagi la nk muntah.nk msk pun tahan jee hdung..xtau la preggy kali ni aku mcm ngade2 sket.haha.mase adam dulu xpulak.sedap je aku mkn.sume aku bedal.hahaha.kali ni aku jadi pemalass yang amat..klu boleh nk guling2 je baring2 atas katil.mkn pun xlalu..rase nk mkn buah2 je,bnde yg ringan2.nasi2 ni mmg xlalu.kdg2 pakse jugak mkn sbb dah lapo sgt.tuh pun 2-3 suap jek..agaknye gegirl kot ;p bulan lepas aku ade mimpi aku dpt baby lagi sorg..mase tu mmg dah mcm agak yg aku pregnent ke kan.sbb mase mengandung kn adam dulu pun aku mimpi baby n hati aku kuat mengatakn yg aku preggy.wlpun xcheck lgi..naluri keibuan bak kate husbnd.hehehee..


SYUKUR YA ALLAH!

6 comments:

Cik Puan Mimi said...

waaa..congratulationssss akakkk
bertambah2 rezeki. Alhamdulillah =)

sweetlavender86 said...

hehe.thanx mimi.alhamdulillah.mimi pulak cepat2 keh.chayyok!

Sharliza Shelly Rasidi said...

luv ur blog zura..ayat2 jujur n fun.

btw,congatz da pregnant!:)

NahiZ (chynk) said...

wow wwweeee...Congrats zura!
Unbelievable mumy zura dh nk masuk 2...Kak an nak hold dulu coz peyut buncit cm ade lg sorg...dh slim baru bunch balik tu pun lg 2 tahun kot.. tp nak kene check gak la mane la tau kn kot terbabas lg skali! =p

Maknyer said...

i guess bb gurl..ade bace somewhere in tenet, kalu mabuk beria most probably bb gurl

sweetlavender86 said...

kak za:thanx for reading my blog!

kak ann:actualy plan next year bru nk preggy tapii terslh budget plak ;p hahaha..allah nk bagi awal kan.so terima la.kite hanya mampu merancang tapi tuhan yg menentu kan ;)nk kuruss pun xsempat.haha..xpe la next year!hee

maknyer:i pun rase mcm tu.haha.tapi xtau la kn.kali ni mcm ngade2 sket.sume bnde tgk loya especially ayam.haha..pastu tekak gedik2 nk mkn buah2 jerrr.haha.