Thursday, November 20, 2008

gigi mu kaler gangsa..hebat!!!

halluuu..halluu..erm..korang rase pelik x klu korang tgkk sesorg tuh pkaian perghh mhal gilee..stok beli kat oversea,kat butik2 gitu zara,mng kann..brg jename nk gucci,prada jee..hndbeg xnak kalah nk stok mhl2 tepi2 jln nie xmaen lah beb tapi bilee tgk die senyummm perghhh tak leh thn kaler gigi..erkk..tgk time xsenyum giler rase wow!!skali bile dah senyum..adeh..cm 80 thun ko xpenah gosok gigi..aku rase pelikk sgt bkn ape,brg2 lain ko mampu belii beratus2, ribu2 tapi berus gigi ko xmampu nk beli..kesian acik nengok.nie mmg ketara..huhu.nie mengikut pengalaman aku lah kan,sbb penah terjmpe org mcm nie.bkn nk mengutuk tapi kenyataan.xkn ko xperasan gigi ko tuh dik.huhu..kang klu tegur depan2 kecik ati exspecially pmpuan..klu laki aku leh maap kan lagi..ish..pelik2.mybe sbb berus gigi takde yg paling mhl kot.sume murah2..hihi..
pastu yg pelik org2 dekat ngn die xpenah tegur ke..ade boypren..tapi agaknye boypren pun segan2 ayam nk tegur gigi awek die kaler gangsa...oopsss..sowie terlazer..aku igt kn aku sorg je yg perasan.tapi ade org2 lain lagi yg perasan.dan menyatakan pada aku "eh minah tuh pkaian aku tgk mahal2 branded tapi pehal gigi gilerr karat beb..tak mampu beli berus gigi ke?"..huhu..aku hanye mampu tergelak lantas berkate "berus gigi murah sgt lah"..ahahahahahaaahahahahaha
tetibe aku rase nk cite sbb tdi aku terjmpe org mcm nie kt kdai mkn..so aku pun teringat lah ade sorg kwn aku classmate aku dulu time kt UNITEN mcm tuh lah.baju mahal2 tapi gigi cm kaler gangse.pmpuan lak tuh..kesian aku tgk,aku harap2 die gi lah dentist gi cuci gigi.bkn ape org asyik mengata je ,minah tuh org kaya tapi xmampu nk gi bersih kn gigi,beli baju mhl2 mampu plak...kesiannnn
bagi aku,baju mahal2 branded2 tuh xpenting sgt,paling penting kesihatan diri dulu,gigi,bau mulut,bau badan,klu ko cun melecun make up tebal2,bju kemain zara,gucci sume tapi klu gigi ko bapak karat it's nuthing beb!!leh buat org muntah..so pandai2 lah jage kebersihan diri kite keh!
daaaaaaaaaaa.. ;)




NotaDisini:Ade aKu KesaH????

3 comments:

Beautiful Disaster said...

die suh ko beli lew utk die..

roxy exchange said...

adeh zura..

kantoi ar die gg kaler gangse..

hehe..mesti die budget nak wat mas..

tp dpt gangse jer..

wakkakakakaka

tol x?

sweetlavender86 said...

[rin]yekot die nk suh aku beli kan agaknye..
[fea]mybe lahh..terslh kaler kan,nk wat mas dpt gangse plak