Saturday, November 15, 2008

kembali nya ke rahmatullah...

tghari smlm(jumaat) dlm kul 2 lebih cmtuh aku nk gi solat,pastu gi lah amek hndphne kt rak khas letak hndpne.untuk pengetahuan korang opis aku time opis hour xleh gune hndpne atas sebab2 security,kat opis aku tuh mmg security die gilo2 eh dieorg jage.takut data2 org bwk kuar n curik.huhu..then tgk ade 3 miskol and msg.so aku tgk ade 3 miskol dri ayah..erm.aku pikir mybe ayah saje call n die terlupe yg aku xleh gune hndpne time opis,aku pun reply dulu msg kupah,then tgh2 type tetibe cyg call n ckp ayah bru je call die,sbb call aku tapi aku xangkat.cyg bgi tau yg nenek aku bru je meninggal!!!ya allah.aku sgt2 terkejut n terus bdn aku menggigil.aku tanye nenek yg mane sbb aku ade 3 nenek okeh.2 org tuh aku pnggil wan,sorg lagi aku pnggil nenek..aku igt kn nenek yg dekat umah aku,rupe nye wan aku, mak kpd ayah aku.aku mmg terkejut.then xleh nk pikir ape.yg aku pikir nk balik jee terus smban.
aku gi solat dulu,then kwn2 opis tnye nape sbb tgk muke aku cm pucat n sedey.
so aku bgi tau diorg ape yg terjadi,terus diorg suh aku solat cepat2 n gi jumpe mr.bryan mintak balik skang..
mmg time tuh aku terkejut n menggigil smpai xleh nk nangis.tapi bgi aku,bkn aku bersyukur arwah meninggal,tapi die dah lame sgt sakit..dah bertahun dah die sakit n mmg xleh nk bgun sendri berjln.mmg kene papah.klu tgk badan arwah mmg sgt kecik..bdn die jadi susut..nk mkn pun kene bersuap,pkai pampers.mmg sedey..tapi maktih aku kate smggu dua nie,tetibe je die boleh bgun sendri,berjln sikit..maktih mcm pelik..mybe itu tnda2 die nk pergi selame-lamenye....
tapi itu bahagian die,bhagian kite xtau lagi mcm mane....
pagi smlm maklang aku pegi melawat arwah,ok boleh berckp wlpun pun ape yg arwah ckp kdg2 kite xphm..
arwah sblm nie duduk rumah aku.ayah jage wan lepas ayah aku pencen..tapi sejak 3mggu lepas arwah duduk rumah maktih sbb rumah aku tgh renovate.so tghari maktih blik umah die tgk wan mcm dah xlrt n nazak..maktih smpat mintak maaf sume,tapi ayah nmpak sedey sgt sbb xsempat die nk jmpe sbb time tuh die tgh smbhyg jmaat.ayah dpt tau wan dah xde lpas die smbhyg jmaat...
ayah sedey sbb last die jmpe arwah mmgu lpas.mggu nie die blum jmpe lagi.last week time ayah gi melawat arwah kt umah maktih,arwah wan menangis..die nak balik rumah aku..die tanye ayah aku,bile rumah aku nk siap,die nk balik ke rumah aku..actually die suke lagi duk umah aku..sbb dgn ayah aku lah die boleh manja2,n die jadi mcm baby..serius..ayah aku mndi kan die,pkai kn die bju,tdo same ngn die..sedey sgt bile igt balik..tapi ayah puas hati sbb die dpt berbakti dgn mak die..itu yg bnyak aku blaja dari ayah,betape die syg sgt dgn mak die..
and kiotrg pun tgh renovate bilik umah aku,bilik blakang tuh untuk arwah,bilik tuh kecik,so mak suggest suh ayah besar kan sikit senang nnti ayah muat lah nk tdo ngn arwah..tapi xsempat arwah nk rase tdo bilik tuh,die dah kembali ke rahmatullah..dah smpai waktu nye untuk die..
aku lame xjmpe arwah dah sejak rumah renovate..tapi nasib baik smlm sempat balik cium arwah sblm dikebumikan..
adik2 aku sukee bergurau2 dgn arwah time arwah msih ade..skang arwah dah xde..terigt balik kdg2 kate2 arwah..n die pun dlm sakit2 tau jugak aku nk bertunang nnti.n die pun siap suh aku simpan rmbut pnjg.nnti leh buat sanggul katenye..sedey bile igt balik..='(
wan semoga roh mu di cucuri rahmat dan di tempat kan di kalangan org2 yg beriman..al-fatihah..

3 comments:

Nem0 o0h Nem0 said...

salam takziah!!

al fatihah

sweetlavendar said...

takziah to you zura n smua kaum keluarga kau..sedih juga apa yg ko type kn tu..harap kau tabah menghadapi dugaan ni..

sweetlavender86 said...

thanx yana!!